- Advertisement -

Nakon što mu se Dodik izjadao, Vučić obećao finansijsku podršku entitetu RS

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Saopšteno je da su dvojica sagovornika ocijenila su da su mir i stabilnost od ključnog značaja za region.

Vučić je ovom prilikom tražio od Dodika i svih političkih snaga u entitetu Republika Srpska da učestvuju u radu institucija BiH.

– Moja molba predsjedniku Dodiku i svim političkim faktorima u RS-u nije zahtjev da se sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici RS-a ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda – naglasio je Vučić.

Vučić i Dodik razgovarali su i o tome da Srbija priprema značajnu finansijsku podršku RS-u te da će o tome ubrzati razgovore i u najskorijem roku obavijestiti javnost.

Dodik je standardno “kukao” Vučiću o tobožnjoj ugroženosti srpskog naroda u BiH, rekavši da je gotovo nemoguće da se izbori za pravdu i navodno dosljedno provođenje Dejtonskog sporazuma.

Kao razlog za navodnu “ugroženost” srpskog naroda u BiH Dodik je naveo “jednostrani i pristrasni pristup”, prije svega Sjedinjenih Američkih Država.

– Sankcije su uvijek donosile samo problem, a nikada rješenje – rekao je na to Vučić.

Također, na sastanku je potvrđeno da će vlade entiteta RS i Srbije 27. januara održati zajedničku sjednicu, a najavljen je i veliki sabor RS-a i Srbije.

Pročitajte:  Vukanović isprozivao Dodika zbog odlaska u Tursku: Ne znam da li sam se sa majkom grlio kao vi sa Cavusogluom
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Sindikalisti: Ili povećanje minimalne plaće ili protesti u septembru

Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine iznio je optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića, kazavši...