- Advertisement -

Nana Munevera brine o troje unučadi koja osim nje nemaju nikoga

Preporučujemo

Na Facebooku je ovih dana objavljen apel za pomoć starijoj ženi koja se sama brine o troje unučadi kojima je otac Munever Vehabović stradao u saobraćajnoj nesreći.

“Prošle godine u februaru u teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je otac troje djece. Oni nemaju nikoga osim nane koja jedva sastavlja kraj s krajem. Više su gladni nego siti, ali ona ne gubi nadu i ne predaje se. Iako nema nikakvih primanja, bori se kako zna i umije”, stoji između ostalog u apelu.

Kako se navodi, nana Munevera, kako joj je ime, ne traži nikakve novce, nego da joj se obezbijedi osnovno, odnosno da djeca imaju dovoljno hrane.

“Oni žive u neadekvatnom prostoru nezaštićeni i od hladnoće. Grijanja nemaju, a teško da kada imaju šta naložiti i u peć. Bez struje su bili dva mjeseca, ali zahvaljujući dobrim ljudima taj su problem riješili”, stoji u apelu, te se dodaje da bi bilo kakva pomoć dobro došla.

Ukoliko neko želi pomoći njihova adresa je Kanal 34, Zenica. Tačnije, blizu ulaza kod pijace.

Broj telefona nane Munevere je 062946392.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Požar na sarajevskoj autopijaci

Danas je oko 14.30 sati na autopijaci u sarajevskom naselju Stup izbio požar, potvrđeno je za Oslobođenje iz Profesionalne...