Napravite najpopularniju kremastu kafu koja je postala hit na Instagramu

Preporučujemo

Unazad nekoliko sedmica koliko traje izolacija, vjerujemo da se kafa konzumira i češće nego prije bez obzira što kafići ne rade.

No, pridodate li tome ukusan i nešto posebniji način pripreme, napitak kojeg ne možete zasititi je zagarantovan. Naime, riječ je o dalgona kafi koja je zaludjela društvene mreže i to prvenstveno svojom kremastom teksturom koja na slici izgleda tako dobro, stoga nema nikakvog razloga da i sami ne provjerite kakvog je okusa!

- -

Dalgona kafa postala je veliki viralni hit, ali zapravo se radi o načinu pripreme koji nije nimalo nov te je svojevrsna improvizacija kafe kakvu pijemo u kafićima. Glavna stavka ove kafe je ukusna krema koja graniči s frapeom, a dobija se procesom ručno tučenog kapućina. Dakle, kako biste u vlastitoj radinosti pripremili ovu kafu potreban vam je mikser ili uređaj za dobijanje pjene mlijeka te svega nekoliko ključnih sastojaka.

Sastojci:

– 2 čajne kaščice instant kafe po želji

– 2 kaščice vruće vode

– 2 čajne kaščice šećera

– 1 šoljica mlijeka

– nekoliko kockica leda

Priprema:

Priprema ove ukusne kafe je i više nego jednostavna. Prvi korak koji morate napraviti jeste da u zasebnu posudu stavite instant kafu, šećer i vruću vodu te dobro izmiksate mikserom ili štapnim uređajem. Smjesa koju dobijete mora biti gusta i kremasta, nikako tekuća. Kada ste postigli željeni smjesu, u šoljicu stavite mlijeko i nekoliko kockica leda, a potom ulijte dobijenu kremu i uživajte u ovom ukusnom napitku!

(Nezavisne novine)

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...