Napukli most u Dobrim Vodama uznemirio građane: Strahuju da im se ne dogodi Đenova

Preporučujemo

Uznemirujuće fotografije mosta Ujtin potok, koji se nalazi na putu Bar-Ulcinj u Dobrim Vodama, počele su da se šire po društvenim mrežama. Poslije tragedije u Genovi, prizori su uznemirili građane.

Most "Ujtin potok", magistrala Bar-Ulcinj

Gepostet von Podgoricki vremeplov am Mittwoch, 15. August 2018

- -

Velika pukotina se pojavila na sredini mosta, a s obzirom na to da je ovo vrlo frekventna saobraćajnica, panika među vozačima je opravdana.

“Ovo je hiljaditi put da se piše o ovom mostu i niko da reaguje. Sramota”, kaže ogorčena mještanka.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva prošle godine je stigao odgovor da je inspekcijski nadzor obavljen i da je utvrđeno da je most potpuno siguran za saobraćaj.

“Javnosti se daje pogrešna slika u pogledu njegove stabilnosti. Na osnovu vizuelnog pregleda može se konstatovati da na mostu postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati, ali trenutno apsolutno ne predstavljaju opasnost po stabilnost mostovske konstrukcije i saobraćaja na njemu”, stajalo je, imeđu ostalog, u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja saopšteno je da je inspekcijski nadzor obavljen 3. aprila, kada je utvrđeno da je most potpuno siguran za saobraćaj. Nadležni su takođe, u više navrata objašnjavali da bezbjednost saobraćaja nije ugrožena, jer se pukotine nalaze na spoljnem dijelu i ne utiču na konstrukciju mosta, a stručnjaci objašnjavali da se radi o tzv. “Gerberovom zglobu”, odnosno nosaču koji je ugrađen u most kako bi se izbjeglo njegovo savijanje.

Najnovije

Bandić: Morali smo zakazati sjednicu i izviniti se građanima, Farisu, roditeljima i svim ubijenim

Klubovi Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Stranke za BiH početkom ovog mjeseca zatražili su održavanje hitne sjednice Skupštine...