Naredne sedmice počinje asfaltiranje saobraćajnice u Ulici Sutjeska

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić su potpisali ugovor o izvođenju radova na sanaciji saobraćajnice i pješačke staze u Ulici Sutjeska (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“). Vrijednost projekta iznosi gotovo 160.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

Potpisanim ugovorom izvođač ima obavezu da okonča radove u roku od 45 dana, od dana uvođenja u posao, sa garancijom kvaliteta izvedenih radova i ugrađenog materijala u roku od tri godine.

Glavni projekat za sanaciju ove ulice ukupne dužine 145 metara koja je smještena između Alipašine i Koševo je uradilo Javno preduzeće „Zenica“.

Predviđeno je kompletno uklanjanje asfalta duž saobraćajnice širine šest metara, kao i trotoara i ivičnjaka. Odvodnja površinskih voda, koje su jedan od glavnih uzročnika oštećenja asfaltne strukture, će biti riješeno priključenjem novih slivnika na postojeću kanalizaciju, te ugradnjom tri nova reviziona okna.

Prije asfaltiranja će biti urađena nivelacija šahtova i šibera za vodu. Početak radova na uređenju saobraćajnice i trotoara u Ulici Sutjeska planiran je za narednu sedmicu.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...