Narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Preporučujemo

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje na jugu, uz kišu moguća je i grmljavina”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

- -

Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 23 stepena.

U srijedu, nešto manje oblačnosti prije podne, a tokom dana u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepena.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U petak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, uglavnom prije podne. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 16,a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

Najnovije

Nana Derviša najstarija Bosanka na hadžu: Hadž moraš doživjeti, te se ljepote ne mogu opričati

Derviša Huseinagić iz Gradačca koja ima 87 godina, najstarija je osoba koje će ove godine obaviti hadž iz Bosne...