Narednih dana u BiH pretežno oblačno s mogućom kišom i povremenim udarima vjetra

preporučujemo

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 7. maja, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu kiša sa sjevera će se postepeno proširiti na Bosnu i sjever Hercegovine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na području Krajine, jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni.

Također, i u subotu, 8. maja, u našoj zemlji prijepodne očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša u Bosni i na sjeveru Hercegovine u ranim jutarnjim satima. Sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19 stepeni, na jugu zemlje od 20 do 24°stepeni.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 9. maja, bit će pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni, saopćeno je iz FHMZBiH.

Najnovije

U Neumu mnoštvo građana, ovogodišnja sezona bi mogla biti pun pogodak

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u...