Nastale na visini od 12.000 metara: Pilot snima spektakularne fotografije polarnog svjetla, zvjezdanog neba, oluja…

Preporučujemo

Ljubičasta munja, psihodelični zalasci sunca, sjajni oblaci i kovitlajuće polarne svjetlosti.

Spektakularne fotografije koje gledate gledate djelo su 34-godišnjeg holandskog pilota koji je u zraku proveo više od 8.000 sati.

Osim što je profesionalni pilot, Christiaan van Heijst je strastveni bloger i fotograf, a svoje uratke snimljene iz pilotske kabine redovno objavljuje na svom Instagramu.

Kako je od djetinjstva želio da postane pilot, prvi posao dobio je prije 14 godina kada je letio u Afriku i Afganistan. Sa sobom je ponio kameru kako bi to iskustvo i dokumentovao.

“Morao sam ih snimiti, jer sam shvatio da ukoliko to ne uradim nestat će zauvijek”, kaže Van Heijst koji fotke snima na visini od 12.000 metara i kojeg na Instagramu prati skoro 68 hiljada ljudi.

“Na toj visini obuzme te snažan i smirujući osjećaj samoće dok daleko od ostatka svijeta sjediš u kokpitu, a ispred tebe se prostiru hiljade kilometara horizonta. Želim sačuvati te jedinstvene slike i podijeliti ih s drugima”, rekao je za CNN.

Iako je snimio mnoštvo prirodnih fenomena, polarno svjetlo smatra jednim od najmagičnijih i najinspirativnijih fenomena, bez obzira koliko često ga vidi.

“Iako se polarna svjetlost može vidjeti širom svijeta, osjećaj promatranje iz kokpita je poput privatnog šoua”, dodao je.

Najnovije

Danas počinje prodaja ulaznica za 28. SFF

Danas u 10 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove...