Nastavlja se podrška FK Sarajevo, Općina Centar izdvojila još 10.000 KM

Preporučujemo

Središnja sarajevska Općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima.

Tim povodom je generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić posjetila Općinu Centar gdje joj je uručen protokol o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM.

- -

Protokol je u ime Općine potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić.Općina Centar već godinama finansijski pomaže rad FK Sarajevo, ali i mnogih drugih sportskih kolektiva, a kako je naglašeno ta praksa biće nastavljena i u budućnosti.

-Iskreno se nadam da će donirana sredstva biti od koristi za klub, a u cilju postizanja što boljih rezultata. Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici. Podsjećamo da su Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo iz svojih budžeta izdvojili po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu. Ova faza modernizacije je u toku, a podrazumijeva pojačanje rasvjete na reflektorima i sportskom semaforu, opremanje sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu, uređenje prostora za zagrijavanje rezervnih igrača, te proširenje prostora sa klupama za smještaj stručnih štabova i rezervnih igrača, istakao je načelnik Ajnadžić.

Direktorica Buljubašić se zahvalila Općini Centar na podršci i razumijevanju koje ova lokalna zajednica ima prema sportskim klubovima.

-Ova donacija nam je od velikog značaja, posebno u ovom periodu kada su u toku pripreme za takmičenja. Svaka podrška je uvijek dobrodošla, a naročito od Općine Centar računajući i da koristimo stadion „Asim Ferhatović Hase“, što nam je olakšavajuća okolnost, naglasila je Buljubašić.

- -

Podsjećamo da je u posljednjih nekoliko godina iz budžeta Općine Centar na ime podrške FK Sarajevo uplaćeno 166.832,50 KM.S obzirom da se stadion Koševo nalazi u vlasništvu Općine Centar, te da njime upravlja JU Centar za sport i rekreaciju čiji je Općina osnivač, putem ove ustanove od 2014. godine do danas FK Sarajevu se, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomoglo sa oko milion maraka.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...