- Advertisement -

Nastavljeni radovi u ulici Bistrik potok

Preporučujemo

Počeli su radovi u donjem dijelu ulice Bistrik potok tj. dionice od spoja sa ulicom Balibegovica do Trga Austrije, dužine 315 metara. Ovo je nastavak radova na projektu sanacije ulice Bistrik potok započetih prošlog mjeseca. Vrijednost kompletnog projekta iznosi 144.000 konvertibilnih maraka, a finansira ih Općina Stari Grad iz budžeta za 2019. godinu.

Prema predmjeru i predračunu radova radit će se uklanjanje starog i dotrajalog asfalta i tamponske podloge. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda bit će urađena nivelacija na svim šahtovima, šiberima i slivničkim rešetkama, nakon čega će se postavljati novi tamponski sloj, raditi ravnanje, te na kraju asfaltiranje ulice.

Podsjećamo, prije desetak dana završena je sanacija gornjeg dijela ulice Bistrik potok dužine 230 metara, ‘slijepe’ ulice Namika Burazerovića dužine 75 metara, te krakova Bistrik čikme – gornja i donja.

„Građani ovog naselja su s nestrpljenjem očekivali asfaltiranje kompletne ulice. S obzirom da su radovi u kratkom roku završeni u gornjem dijelu ulice Bistrik potok, te krakovima Namika Burazerovića i Bistrik čikma gornja i donja, nadaju se da će i donji dio ulice Bistrik potok biti završen u kratkom roku“, kazali su iz Mjesne zajednice Bistrik.

Radove izvodi konzorcij Ado-trans i Geo-put, a ukupna dužina dionice na kojoj se radi sanacija je 620 metara.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mještani Počitelja ogorčeni: Ovo je gore od korone, ovo je totalna blokada

Zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani...