Nastavljeno brojanje listića za predsjednika RS-a, očekuje se ubrzanje procesa

Preporučujemo

U Glavnom centru za brojanje glasova danas je nastavljeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a potom slijedi opština Bosanski Brod.

Izvor iz Glavnog centra za Srnu navodi da je završeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za Bosansku Gradišku, te da su noćas brojani listići iz Modriče, Dervente i Šamca, a izvršeno je i kontrolno otvaranje vreća iz Federacije BiH.

Za sada, kako kaže, nema nekih odstupanja, sve ide prema ustaljenoj dinamici i očekuje se da će cijeli proces da bude ubrzan, jer nema kontrolnih prebrojavanja listića za druge nivoe.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je sinoć rezultate Općih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednika RS-a.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike entiteta.

Najnovije

Ukrajinci tvrde da će nova ruska ofanziva početi u narednih deset dana

Neimenovani zvaničnik Oružanih snaga Ukrajine za Financial Times je rekao da Rusija planira u narednih deset dana pokrenuti novu...