Nastavljeno suđenje Kemalu Čauševiću: “Cijene na fakturama je umanjivao izvoznik”

preporučujemo

“Kemala Čauševića sam dva puta vidio i oba puta u Sudu BiH”, kazao je danas u nastavku suđenja optuženom bivšem direktoru UIOBiH i uvozniku tekstila Anesu Sadikoviću, svjedok koji je dobio zaštitne mjere u smislu da mu se identitet ne objavljuje u javnosti, piše Oslobođenje.

Tužilac Dubravko Čampara je ovom svjedoku predočio iskaz iz istrage s obzirom na to da se u mnogo čemu razlikuje od onoga što je govorio danas u sudnici. Međutim, svjedok je kazao da iskaz iz istrage nije tačan.

Svjedokinja Anela Čavrk, koja je od 2006. do 2008. godine radila u firmi Eko San je odgovarajući na pitanja tužioca rekla da je izvoznik taj koji je umanjivao cijene na fakturama od 25 do 30 posto. Na pitanje ko je izvoznik, svjedokinja je rekla da je u to vrijeme bila firma Karišik, čiji je vlasnik Hata Bešlagić.

– Moje mišljenje je da je to bila fiktivna firma, jer čitala sam ono što se pisalo u medijima i tako sam zaključila, kazala je svjedokinja.

Suđenje se nastavlja 10. maja.

Pročitajte:  Ukinuta mjera pritvora osumnjičenom Mladenu Milovanoviću, određene mjere zabrane

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...