Nataša Grubiša će biti imenovana za v.d. direktora Agencije za lijekove BiH

Preporučujemo

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara naći će se i informacija o isteku mandata direktoru i zamjeniku direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Predlagač informacije je Ministarstvo civilnih poslova BIH, a kako saznajemo za novu vršiteljicu dužnosti direktora državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva bit će predložena Nataša Grubiša.

Grubeša je već obnašala funkciju direktora agencije, a danas će biti imenovana iz kvote SNSD-a.

Ona trenutno obnaša dužnost zamjenika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a po struci je diplomirani farmaceut.

Ono što je interesantno je činjenica da SNSD u svom narativu o “prenosu nadležnosti” često govori upravo o osnivanju entitetske agencije za lijekove te je Ustavni sud BiH 2. decembra prošle godine ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a.

Inače, na današnjoj sjednici Vijeća ministara državni ministri će se najviše baviti kadrovskim rješenjima za agencije i direkcije BiH, a dnevni red ima čak 60 tačaka.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...