Natpis “Ratko Mladić srpski heroj” prelijepljen sa “Ratko Mladić ratni zločinac”

preporučujemo

U organizaciji Fonda za humanitarno pravo, prelijepljen je grafit “Ratko Mladić srpski heroj” na Platou Milana Mladenovića u Beogradu, piše N1.

Taj grafit, koji već duže vrijeme stoji u Makedonskoj ulici, oko 13 sati prelijepljen je nalepnicama na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“.

Jedna od organizatorki je Nataša Kandić iz FHP, a na skupu su se pojavile i Staša Zajović, Aida Ćorović, Antonela Riha i par desetina građana, javio je reporter N1.

Na skupu nije bilo incidenata, a policija je zatražila lične karte okupljenih.

Kada je počelo lijepljenje, reagovalo je obezbjeđenje Doma omladine i zatražilo da se prestane, ali su se bruzo povukli. Zatim je izašao mladić, koji je vikao da se okupljeni sklone, jer, kako je rekao, „smetaju da obavljaju posao“.

Nataša Kanadić je rekla da gradska vlast ima rok do 18 sati da ukloni i nalepnice i grafit i dodaje da će se vratiti na isto mesto ukoliko to ne bude učinjeno.

Pročitajte:  Oskrnavljena partizanska grobnica u Beogradu: „Mladić je heroj a ne ovi“

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...