Navaljni prekida štrajk glađu

Preporučujemo

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni rekao je u petak da će postupno prekinuti štrajk glađu koji je počeo u zatvoru 31. ožujka zahtijevajući prikladnu zdravstvenu skrb zbog bolova u leđima i nozi.

U objavi na Instagramu, žestoki kritičar predsjednika Vladimira Putina rekao je da još uvijek zahtijeva da ga pregleda njegov liječnik i da gubi osjet u dijelovima nogu i ruku.

Dodao je da su ga dosad dvaput pregledali civilni liječnici.

Kaže da mu treba 24 dana da postupno okonča štrajk glađu te je zahvalio “dobrim ljudima” u Rusiji i širom svijeta za njihovu potporu.

Navaljni je prije nešto više od tri sedmice stupio u štrajk glađu optužujući zatvorske vlasti da mu nisu dopustile da ga posjeti liječnik, a ima dvostruku herniju diska i izgubio je osjete u rukama i nogama.

Njegovi su suradnici upozoravali da bi mu mogli otkazati bubrezi ili srce.

Zapad je pak poručio Rusiji da će se suočiti s posljedicama ako Navaljni umre.

On je osuđen zbog kršenja uvjetne slobode u slučaju koji se odnosi na pronevjeru. On tvrdi da je ta presuda politički motivirana.

Navaljni je uhićen u januaru kada se vratio u Rusiju nakon pet mjeseci oporavka u Njemačkoj od trovanja za što optužuje osobno predsjednika Vladimira Putina.

Najnovije

Medvedev: Ne šaljite “Patriote” Ukrajini

Članice NATO-a obećale su Kijevu više oružja i opreme za obnovu infrastrukture uništene ruskim napadima kako bi se ponovno...