Navijači BiH u Beogradu pjevali sjajnoj Tijani Bošković: Vrati se majci u Bosnu

preporučujemo

Manja grupa navijača Bosne i Hercegovine nakon utakmice protiv ženske odbojkaške selekcije Srbije pozdravila je najbolju odbojkašicu svijeta, Bilećanku Tijanu Bošković koja nastupa za reprezentaciju Srbije uz melodiju pjesme Halida Bešlića “Beograđanka”.

Pomenuta situacija desila je nakon meča između Srbije i Bosne i Hercegovine, samo nekoliko trenutaka prije nego što se Tijana Bošković obratila medijima i dala svoj komentar utakmice.

 

“Samo za tebe Bošković Tijana, samo za tebe što nikad nisi znala. Samo za tebe i sestru tvoju zanosnu, vrati se majci u Bosnu”, glasi prilagođena pjesma manje grupe bh. navijača koja je izazvala osmijeh i na licu raspoložene Tijane.

Sestre iz Bileće ponos su svoje porodice, a igraju za dvije različite reprezentacije i igra sudbine donijela je međusobni duel u prvom meču BiH na velikom takmičenju.

Bio je to prvi put da sestre Bošković igraju u reprezentacijama jedna protiv druge, ali ipak nije bio premijerni međusobni okršaj jer su Dajana i Tijana već igrale u Turskoj jedna protiv druge. Treba reći i to da je Tijanu najbolja odbojkašica svijeta s velikim brojem trofeja u karijeri, što je pokazala i danas protiv našeg tima.

U trijumfu svog tima Tijana je Srbiji donijela 16 poena, dok je Dajana Bosni i Hercegovini donijela 14 poena. Podsjećamo da je Srbija očekivano upisala pobjedu i u potpunosti opravdala ulogu apsolutnog favorita u ovom meču, a na kraju je rezultat bio 3:0 (25:11, 25:18, 25:14).

Najnovije

BiH protiv Rusije lovi evropsko zlato, osiguran prijenos

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra finale Evropskog prvenstva koje se održava u Turskoj. Zlatni ljiljani odmjerit će snage sa...