- Advertisement -

Navijači Sarajeva uz ogromno policijsko osiguranje vozom krenuli u Zenicu na finale Kupa BiH

Preporučujemo

Sarajevo večeras igra finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža, a na stadionu Bilino Polje u Zenici će imati veliku podršku svojih navijača.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je u prodaju pustio 7.000 ulaznica, po 3.500 u Sarajevo i Zenicu i očekuje se odlična posjeta na Bilinom Polju.

Nekoliko stotina navijača Sarajeva se okupilo na Željezničkoj stanici u glavnom gradu BiH odakle su se uz ogromno policijsko osiguranje ukrcali u voz i u 15:25 sati krenuli put Zenice.

Oni će se u Zenici sastati sa navijačima koji dođu autobusima i privatnim automobilima, a svi zajedno će potom u korteu krenuti prema stadionu u 17:30 sati sa parkinga ispred Željezničke stanice.

Među sarajevskim navijačima vlada pozitivna atmosfera i svi su uvjereni da će njihova ekipa slaviti i osvojiti 16. trofej u historiji kluba.

Sarajevo u svojim vitrinama već ima sedam titula prvaka (5 u Premijer ligi BiH i 2 u prvenstvu Jugoslavije), sedam Kupova BiH i jedan Superkup BiH.

Utakmica između Sarajeva i Veleža se igra večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 19:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport BiH, kao i uz tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Pravdu će dijeliti najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, a njemu će asistirati pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić, dok je četvrti sudija Miloš Gigović. Ermin Sivac i Mirza Kazlagić delegirani su kao peti i šesti arbitri.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...