- Advertisement -

Ne vjerujte svojim očima: Policijska uprava Istočno Sarajevo demantovala da su uručeni prekršajni nalozi

Preporučujemo

Nakon što su dvojica Sarajlija, Bajro Čavčić i Semir Vatrić, zajedno sa više od dvadeset mališana, prije dva dana doživjeli veoma neugodnu situaciju na Trebeviću kada su im zbog obavljanja molitve policijski službenici PU Istočno Sarajevo napisali prekršajni nalog zbog “Nepristojnog ponašanja – Obavljanje namaza”, oglasili su se iz ove ustanove kako bi demantovali čitavu priču.

Naime, iako u prekršajnom nalogu jasno piše “Smetanje nepristojnim ponašanjem (obavljanje namaza),gdje je tim izazivao uznemirenost kod građana”, što se vidi na fotografiji Policijska uprava Istočno Sarajevo demantovala je navode da su dvojici lica, prije dva dana, uručeni prekršajni nalozi.

Policijski službenici su se, kako je rečeno u Policijskoj upravi, odazvali na poziv građana, jer su ih Čavčić i Vatrić “uznemirili vikom, galamom, verbalnim napadima i uvredama”.

Podsjetimo, Čavčić i Vatrić su ubjeđivali policajce kako njihov postupak nije u skladu sa zakonom te da mogu snositi posljedice zbog čega su oni u više navrata kontaktirali komandira i prenosili im povratne informacije i naredbu od komandira koji je insistirao na pisanju prekršajnog naloga. Ipak, u jednom trenutku, službenici su dobili poziv i naredbu da ne pišu prekršajne naloge te su se pokušali izvući tako što su tražili od Čavčića da im vrati prekršajni nalog, što je on odbio.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...