Nekadašnji ambasador i gradonačelnik Beograda Protić: Svaka nevina žrtva u Jasenovcu je zbrisana postupkom u Srebrenici

Preporučujemo

“Svaka nevina žrtva u Jasenovcu je zbrisana postupkom u Srebrenici”, izjavio je Milan St. Protić u emisiji “Aktuelno” koja se emitovala sinoć na You Tube Balkan Info kanalu.

Protić je inače jedan od nekadašnjih lidera DOS-a, učesnik “5. oktobra”, bivši gradonačelnik Beograda, historičar i diplomata.

- -

“Mislim da je zločin u Srebrenici apsolutno neoprostiv, zato što su ga učinili Srbi. Potpuno je svejedno da li je bilo 300, 50.000 ili 7000 žrtava”, poručio je on u emisiji.

“Srbi su se prvi put u svojoj historiji ogriješili o druge, mi to nikada ranije nismo radili, tek kada su došli ovi nekrsti na čelu sa Ratkom Mladićem koji ne poštuju ništa, koji do jučer nisu uopšte bili Srbi, koji nikakvog morala nemaju, onda su krenuli da ubijaju civile”, poručio je Protić.

On je dodao i kako je isto to Srbima kroz historiju rađeno, a onda su “oni to počeli da rade i obrukali naciju za sva vremena”.

“A šta smo mi? Divljaci koji se svete ili hrišćani koji opraštaju?”, postavio je pitanje.

- -

“I onda još to negiramo, umjesto da izađemo i kažemo da su to neki Srbi radili. Potpuno mi je svejedno koliko ih je poubijano, ubijani su po spisku, sistematski, danima, po cijeloj Istočnoj Bosni, ne samo Srebrenci. To je ljaga srpskom narodu za sva vremena”, poručio je on.

Protić je rekao i da su Srbi nekada drugačije odgajani, da su “nekada naši protivnici nama dizali spomenike jer smo bili viteški narod, viteška vojska”.

Iznio je i podatak da je 18.000 momaka u Bosni pod Mladićevom (op.a. Ratko Mladić) komandom poginulo “za tu Republiku Sprsku, a da im niko spomenik nije digao”.

“A plakali smo i kukali da li će ići u Haag, da li je sud pravedan ili ne. Srpski oficir tamo ide dobrovoljno, kaže ja sam rat izgubio, moju vojnici su izginuli, ja sam tu da odgovaram, a on se krio kao posljednji bijednik po rupama. I kada su ga najzad isporučili, on kenka tamo, sramota jedna za sprski narod!”, poručio je on.

“Ako su nam idoli Arkan, Mladić, Karadžić, Milošević, Šešelj i njima slični nije ni čudo jer ovako prolazimo”, zaključio je Protić.

Isječak iz emisije pogledajte u nastavku.

(Index.ba)

Dr. Milan St. Protić – Lekcija

Gepostet von Mensur Piksi Mehmedović am Samstag, 4. August 2018

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...