Nenad Stevandić demantovao da je potpisana Deklaracija za “Savez srpskih zemalja”

Preporučujemo

Više medija objavilo je informaciju da su, tokom samita u Budimpešti, Andrija Mandić, Vladimir Orlić i Nenad Stevandić potpisali Deklaraciju za “Savez srpskih zemalja” koja predviđa “integrisanje ovih teritorija u zajednički državni entitet”.

Antena M nije prenijela tu informaciju, nego se obratila, jednom pa nakon tri dana i drugi put, Kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore da bi provjerila njenu tačnost. Do danas iz Kabineta Andrije Mandića nisu dobili odgovor.

- -

Samo iz Banje Luke

Nakon toga, sa istim pitanjem obratili su se predsjednicima parlamenata Srbije i RS, Vladimiru Orliću i Nenadu Stevandiću.

Na pitanje: Da li su predsjednici parlamenata Crne Gore, Srbije i Republike Srpske potpisali Deklaraciju za “Savez srpskih zemalja” koja predviđa “integrisanje ovih teritorija u zajednički državni entitet”, uz propratne srdačne pozdrave navedenim zvaničnicima, prvi i zasad jedini odgovor stigao je iz Banje Luke.

Proširenje EU

- -

Stevandić će uputio sljedeći odgovor:

– Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić se susreo sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Vladimirom Orlićem i predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem 16. i 17. novembra, u Budimpešti na ’11. konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope’, sa temom – proširenje Evropske Unije. Sastanku su prisustvovali i predsjednici parlamenata Mađarske, Albanije, Sjeverne Makedonije, Federacije BiH, BiH i nepriznatog Kosova. 

Kao i Oliver Varhelji, Evropski komesar za susjedstvo i proširenje i predsjednik Donjeg doma italijanskog parlamenta Lorenco Fontana. Tema svih razgovora je bila proširenje EU. Vaše insinuacije i neprovjerene informacije, gdje je bio sastanak, o čemu se pričalo i ko je prisustvovao, su samo već poznati model stvaranja antisrpske histerije. Ili možda smatrate da su i predstavnici Albanije, Sjeverne Makedonije, Federacije BiH i nepriznatog Kosova razgovarali, a kasnije i potpisali nekakvu deklaraciju o ‘velikoj Srbiji’?

Iskreno mi je žao što se još nismo susreli u Beogradu, ali sam siguran da vam nećemo uskratiti to zadovoljstvo. Nadam se da će moj odgovor biti objavljen na jednakom mjestu i sa jednakim uvažavanjem, kao što je objavljena svjesno plasirana laž. Sa odgovarajućim poštovanjem – naveo je Stenvadić.

Najnovije

Teslić: Radnik poginuo prilikom popravke radne mašine

Radnik firme ”Еlgrad” D.P. (58) iz Teslića poginuo je rano jutros kada su ga prilikom popravke radne mašine priklještili...