Neobična kampanja Demokratske stranke BiH: Popijte kafu sa Bosancima

Preporučujemo

Članovi i simpatizeri Demokratske stranke Bosne i Hercegovine, posljednje dane predizborne kampanje provode na ulicama glavnoga grada na netipičan način.

Od ponedjeljka pa sve do sutra uvečer, promociju svoje stranke i ideje bosanstva za koju se zalažu i koja je njihova vodilja, promoviraju pripremajući kafu za građane Sarajeva.

Veliki broj simpatizera ove stranke, ali i turista, privukle su djevojke odjevene u pravoslavne, katoličke i muslimanske narodne nošnje iz Bosne i Hercegovine.

„Kafa sa Bosancima“ može se popiti ispred sarajevske Tržnice do petka u 19 sati. Usput se možete informirati o programu i ciljevima ove stranke.

Podsjećanja radi, predsjednik Demokratske stranke BiH Hajrudin Mulić predao je za predtojeće izbore kandidaturu za bosanskog člana Predsjedništa BiH, što mu je zbog ustavno-pravnog uređenja naše zemlje odbijeno.

Ipak, to nije spriječilo rukovodstvo ove stranke da za federalni i kantonalne nivoe vlasti predaju kandidature, ali isključivo kao Bosanci koji neće biti svrstani u kategoriju „ostali“, što je prvi takav slučaj od uspostavljanja višestranačkih izbora u našoj zemlji.

Najnovije

Zara nakon poziva na bojkot obrisala fotografije koje aludiraju na genocid u Gazi

Nakon što je španski brend Zara objavio fotografije svoje najnovije kolekcije, na sebe je navukao bijes javnosti širom svijete,...