Nepotizam Vlade KS: Promjene u upravnim i nadzornim odborima, Vlada ide u smjenu direktora socijalnih ustanova u KS

preporučujemo

 Vlada KS je na sjednici 13. aprila razriješila i imenovala vršioce dužnosti predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora socijalnih ustanova u Kantonu Sarajevo.  

Razrješenja i imenovanja izvršena su u sljedećim javnim ustanovama: “Porodično savjetovalište”, “Dom za djecu bez roditeljskog staranja”, “Terapijska zajednica Kampus Kantona Sarajevo”, “Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba”, “Gerontološki centar”, “Kantonalni centar za socijalni rad” i “Odgojni centar Kantona Sarajevo”.

O smjeni direktorice Gerontološkog centra govori se već nekoliko mjeseci, a kako je Patria ranije objavila novog direktora trebala bi predložiti Naša stranka.

Iako je Vlada koju čine Narod i pravda, SDP BiH i Naša stranka tvrdila da će raditi transparentno, odluke Vlade KS kada je riječ o razrješenjima i imenovanjima objavljuju se isključivo u Službenim novinama kojima pristup nemaju građani. I novinari su vrlo često ograničeni za informacije o određenim imenovanjima i razrješenjima. S obzirom da je riječ o javnim ustanovama i funkcijama koje se dijelom ili u potpunosti finansiraju novcem građana, Vlada KS trebala bi omogućiti da su sve informacije javno dostupne jednako svim građanima.

Najnovije

Centralna svečanost povodom Lejletu-l-kadra sutra u Begovoj džamiji

Centralni program Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini povodom mubarek noći Lejletu-l-kadr bit će održan sutra u...