Nešić o Pavloviću: Može pasti Kurz, ali ne i jedan funkcioner SNSD-a

preporučujemo

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić oglasio se pred današnji skup podrške gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću.

– Nepostojeća ostavka gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića u potpunosti je razgolitila licemjerstvo SNSD-a i pokazala je da je sve što dolazi od SNSD jedna velika obmana. Pitanje je da li je Milorad Dodik postao Dodik nejaki kojeg ne sluša čak ni Pavlović, a poslušnost mu otkazuje i Gradski odbor SNSD u Prijedoru, ili su zajedno smislili predstavu za narod – izjavio je Nešić.

Danas u 17:00 sati ispred Gradske uprave u Prijedoru će biti održan skup podrške Daliboru Pavloviću u organizaciji lokalnog SNSD-a.

 

– Dakle, gradonačelnik laže ne samo Prijedorčane nego cijelu Republiku Srpsku, nastavljajući karijeru skandal majstora. Dodik treba da kaže da li su mu Pavlović i Gradski odbor SNSD u Prijedoru otkazali poslušnost ili je i on dio farse. Ako su mu otkazali poslušnost, kako onda Dodik može upravljati bilo čim kada ne kontroliše ni jedan svoj odbor? Ako je i on dio prevare – kako onda da mu bilo ko vjeruje da čitava njegova politika nije prevara? – upitao je Nešić.

U oba slučaja, dodaje, Dodik je poražen i sam treba da podnese ostavku.

– Jedan Sebastian Kurz podnese ostavku, tamo gdje se ona podnosi, i u Austriji nema skupova podrške. Može pasti i Kurz, ali ne smije pasti nijedan funkcioner SNSD! Zamjenik australijskog premijera je u martu ove godine podnio ostavku zbog neprimjerene veze sa zaposlenicom Vlade, ali ko je on spram Pavlovića? – navodi Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da Prijedor “ne mogu voditi nestabilni ljudi skloni prevarama”.

Pročitajte:  Korisnici društvenih mreža "uništili" Čovića: Hoće li i Dodik dobiti počasni doktorat?

– Nije Pavloviću do Prijedora, nego do ličnih interesa. Ostavkom koja je nevidljivija od F117 i današnjim skupom samo je pokazao koliko je nedorastao funkciji koja ga je zadesila, ponašajući se u stilu ‘Poslije mene potop’. On svoje greške može njegovati i srljati u nove, ali neka bude siguran da će Prijedor imati dostojnog gradonačelnika i da je Prijedor prepoznao sve obmane i laži SNSD-a – zaključio je Nešić.

Najnovije

Forto: Nije pokrenuta smjena dr. Bejtovića iz UO ZZO KS

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo razmatraju informaciju Ministarstva zdravstva o slučaju djevojčice Džene Gadžun koja je preminula nakon operacije u...