Nesvakidašnji prizori u New Yorku: Pčele “okupirale” Times Square

Preporučujemo

Veliki roj pčela “okupirao” je centralni njujorški trg Times i izazvao opću pometnju u saobraćaju i paniku među ljudima, javlja Anadilu Agency (AA).

Pčele su se spustile na tendu lokalne prodavnice sendviča na trgu Times koji se nalazi u središtu otoka Manhattan i koji slovi za jednu od najvećih turističkih atrakcija u New Yorku.

Tenda pulta za prodaju brze hrane pokleknula je pod teretom zalutalih pčela, nakon čega je uslijedila nesvakidašnja intervencija policije.

Saobraćaj u tom dijelu Manhattana privremeno je blokiran, a specijalni policijski tim je intervenirao dimilicama da pčele ne bi pretrpjele štetu.

Šef policijskog tima Andrew Cote kazao je da se puštanje rojeva pčela generalno događa u proljetnom periodu, ali da je matica društva koje je izazvalo pometnju u New Yorku to sada učinila zbog vremenskih uvjeta koji nalikuju proljetnim.

“Možda su pčele ipak samo htjele da pojedu sendvič s kobasicama“, našalio se Cote nakon uspješno provedene intervencije.

Najnovije

Išerić: Svakoj ženi koja rodi četvrto dijete osigurati redovna mjesečna primanja u visini od 50 % prosječne plaće

Pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić predstavnicima vlasti uputio je zahtijev da svakoj ženi u Bosni i Hercegovini se osiguraju...