Netanyahu se našao na listi glavnih uzročnika ćelavljenja Izraelaca

Preporučujemo

Ured za javno zdravstvo u Izraelu uzburkao je javnost nakon što je objavio da je potencijalni reizbor Benjamina Netanyahua na funkciju šefa vlade u toj zemlji jedan od glavnih uzroka “ćelavljenja nacije”, prenosi Anadolija.

List “Israel HaYom“, javlja da je Ured za javno zdravstvo objavio tekst o problemu ćelavljenja Izraelaca. Kao glavni uzročnik tog problema naveden je psihološki pritisak kod pojedinaca i zajednice.

- -

Isti izvor javlja da se na listi faktora koji dovode do psihološkog pritiska koji uzrokuje opadanje kose kod ljudi nalazi i mogućnost reizbora Netanyahua kao premijera.

Odmah pored tog faktora našao se i stres nakom smrti bližih članova porodice.

Pristalice Netanyahuove politike burno su reagirale, nakon čega je Ured javnog zdravstva objavio revidiranu listu faktora koji dovode do psihološkog pritiska.

Ured, koji djeluje pod okriljem Ministarstva zdravstva, se izvinio Netanyahuovim pristalicama zbog prvobitne liste na kojoj se našlo ime šefa izraelske vlade.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...