Netflix kreće u obračun s dijeljenjem lozinki: Evo kako će to izgledati

Preporučujemo

Netflix ovog ljeta otpočinje realizaciju dugo najavljivanog plana.

Dugo najavljivano sprječavanje dijeljenja lozinki na Netflixu počinje uskoro, piše TechCrunch. Američki striming servis prvobitno je planirao da pokrene „plaćeno dijeljenje” u SAD početkom ove godine, ali izgleda da će kampanja početi nešto kasnije – 30. juna.

Ovaj potez nije ograničen samo na SAD.

„Planiramo da u drugom dijelu godine ovo uvedemo u još zemalja“, rekli su predstavnici Netflixa.

Netflix je takođe objavio da zvanično gasi svoju uslugu pretplate na DVD, koja bi ove godine proslavila svoj 25. rođendan.

Netflixova saga o rastućem profitu, koja je započela padom prihoda nakon pandemije, uključuje sve veći pritisak na pretplatnike da ne dijele lozinke. Iako još nije stigao do nas, već je na snazi u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji.

Kako će to izgledati
Neftlix će od korisnika zahtjevati da odrede „primarnu lokaciju“ naloga.

Ako imaju nekoga ko ne živi sa njima, a koristi njihov nalog, imat će opciju da „kupe dodatnog člana“.

Striming gigant kaže da će dozvoliti do dva dodatna člana po nalogu, a cijena će varirati u zavisnosti od zemlje. Na primjer, u Portugalu je cijena 3,99 evra.

Kada je reč o zaradama, ni ovaj kvartal navodno nije postigao zadovoljavajuće rezultate. Netflix je saopštio da je zaradio 8,16 milijardi dolara u prvom kvartalu, dok Volstrit očekuje 8,18 milijardi dolara.

„Na svakom tržištu gdje smo najavili mjere prvo vidimo ogorčenje, a zatim rast“, ​​kaže Netflix.

„Kako ‘kreditori’ počinju da aktiviraju svoje naloge, a postojeći članovi dodaju „dodatne članove“, vidimo povećanje zarade i akvizicija.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...