- Advertisement -

Neviđena tragedija u BiH: Starac ušao u zapaljenu kuću po novac, pa se ugušio

Preporučujemo

Muškarac starije životne dobi inicijala A. D. preminuo je od posljedica gušenja dima koji je nastao usljed požara u njegovoj porodičnoj kući u naselju Gornja Orahovica u Gračanici.

Prema riječima komandira Profesionalne vatrogasne jedinice Džedeta Čamdžića, požar je vatrogascima prijavljen u 11.45 sati, a na požarište su stigla dva vozila za gašenje i tri vatrogasca. Požar je zahvatio podrum i drvene daske na plafonu.

Na mjesto događaja upućeni su vatrogasci koji su uspjeli ugasiti požar, ali i pronaći beživotno tijelo muške osobe starosti od 80 godina.

Prema tvrdnjama pripadnika Pofesionalne vatrogasne jedinice iz Gračanice, u vrijeme izbijanja požara nesretni muškarac se nije nalazio u kući, ali je s ciljem da izvuče novac ušao u unutrašnje prostorije. Međutim, nedugo nakon toga preminuo je usljed prekomjernog udisanja ugljenmonoksida.

– Vatrogasci, ali i komšije su pokušale iz vatre izvući vlasnika A.D. koji je u dim uletio da spasi novac. To je za njega bilo kobno, ugušio ga je dim. Pokušaji da se starac spasi, bili su bezuspješni – kazao je Čamdžić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...