Nevrijeme u Sarajevu: Vjetar oborio drvo, ne rade tramvaji,

Preporučujemo

Nevrijeme koje je sa sobom donijelo vjetar olujne jačine srušio je drvo u sarajevskom naselju Pofalići.

Vjetar je oborio drvo koje je ujedno blokiralo tramvajski saobraćaj, kao i saobraćaj na glavnoj cesti u ulici Zmaja od Bosne.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su već na terenu i rade na otklanjaju oborenog drveta kako bi saobraćaj što prije bio uspješno uspostavljen.

Inače, u Sarajevu je u popodnevnim satima počela padati kiša koja je sa sobom donijela jak vjetar stvarajući time prilike za štetu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju prestanak padavina u noćnim satima, a sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. U večernjim satima na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 16, a dnevna od 18 do 25 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 22 stupnja.

Najnovije

Stoltenberg: Putin želi iskoristiti zimu kao ratno oružje

Rusija će vjerojatno nastaviti napadati ukrajinsku elektroenergetsku mrežu, plinsku infrastrukturu i osnovne usluge za ljude, rekao je u ponedjeljak...