Nezakonita prisila na vakcinaciju: Tužilaštvu KS proslijeđena prijava protiv Novalića i Čerkeza

preporučujemo

Povodom podnesene krivične prijave protiv premijera Fadila Novalića i pomoćnika ministra za javno zdravlje Gorana Čerkeza, članova Vlade FBiH i Kriznog štaba FBiH zbog najave protuzakonitog uvođenja covid-potvrda kojim se namjeravaju uskratiti prava građana na slobodu kretanja i pravo na rad, Federalno tužilaštvo danas je obavijestilo BOSS da je krivičnu prijavu proslijedilo Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na postupanje.

U aktu Federalnog tužilaštva broj: T11 0 KTA 0006121 21 od 22.11.2021. godine, navedeno je, citiramo: “Istovremeno, od nadležnog kantonalnog tužilaštva u Sarajevu je traženo da nakon što ispitaju navode prijave o svojoj odluci obavijeste ovo tužilaštvo”, navode iz BOSS-a.

Krivična prijava protiv Fadila Novalića, Gorana Čerkeza i drugih odgovornih lica iz Vlade i Kriznog štaba FBiH, podnesena je zbog kršenja člana 177. Krivičnog zakona FBiH – Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina, a za šta je predviđena zatvorska kazna od 1 do 8 godina za službena lica u Federaciji.

– Krivična prijava protiv prijavljenih podnesena je zbog krivičnog djela u pokušaju, koje se procesuira kao da je krivično djelo izvršeno, jer su prijavljeni djelovali u cilju diskriminacije oko 70% građana u FBiH protuzakonitim zaštitnim mjerama u borbi protiv koronavirusa, jer je opštepoznato da vakcinisani i nevakcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus.

Uvođenje covid-potvrda je protuzakonito i ima namjeru protuzakonite prislile na vakcinaciju, a krivično djelo je evidentno jer je neosnovano vakcinisanim davati prednost u smislu apsolutne slobode kretanja, a s druge strane uskraćivati ustavna prava na slobodu kretanja i rad nevakcinisanim i licima koja su prebolila koronavirus. Djelovanje prijavljenih rezultirati će kasnijom prisilom i vakcinisanih, s obzirom da su najavljena ograničenja roka trajanja covid-potvrda, a što ukazuje na sumnju da je motiv djelovanja prijavljenih ostvarivanje profita velikim farmaceutskim kućama, odnosno proizvođačima vakcina – naveo je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.

Pročitajte:  Mirnes Ajanović u emisiji Qui Radio Londra International u Italiji: Vlast u svakoj državi mora pasti ukoliko se nastavi sa prisilnom vakcinacijom

Najnovije

HADŽIDEDIĆ O IZBORNOJ REFORMI: Udruženi zločinački poduhvat s ciljem rušenja BiH

Razgovori o izbornoj reformi, uz posredovanje međunarodnih, predstavnika nastavljeni su danas. Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta...