Nezavisni blok: Peti korpus Armije RBiH i Atif Dudaković simboli otpora

Preporučujemo

Nezavisni blok smatra da hapšenje Atifa Dudakovića i ostalih pripadnika nekadašnjeg Petog korpusa za Krajišnike, kao i za bh. patriote, predstavlja težak udarac te da je taj korpus simbol otpora i hrabrosti.

Iz Nezavisnog bloka ističu da “historijske činjenice govore da je Dudaković bio prvi čovjek odbrane Krajine, te da je iz skoro bezizlazne situacije uspio poraziti i srušiti planove i Martića i Mladića i Legije i Fikreta Abdića i sa svojim narodom osloboditi veliki dio tadašnjeg okupiranog teritorija BiH”.

– Mi se zalažemo za i vjerujemo u pravnu državu i nikakvi pokušaji izjednačavanja krivice, što se moglo iščitati iz izjava nekih visokih zvaničnika naše zemlje i regiona nakon presuda Haškoj ‘Šestorci’ i Mladiću, neće moći svrstati u istu ravan sve učesnike proteklog rata, nego da će sud historije, kao i pravno utvrđene činjenice, biti na strani onih koji su časno, dostojanstveno i hrabro branili svoju državu Bosnu i Hercegovinu – smatra predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH Senad Šepić.

Poslanici Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko-sanskog kantona zatražili su da se zbog ovih aktuelnih dešavanja prolongira održavanje današnje redovne sjednice Skupštine, da se stanje stabilizira i posveti maksimalna pažnja, te pruži podrška u rješavanju toga slučaja u potvrdi istina i pravda, prenosi Oslobođenje.

– Koraci i postupci Nezavisnog bloka su okrenuti budućnosti i izgradnji stabilne Bosne i Hercegovine, zemlje jednakih šansi za sve i evropske države u kojoj će naša mladost rado ostajati i živjeti – poručuju u saopćenju.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...