Nezavisni odbor Skupštine KS o protestima boraca

Preporučujemo

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 15. marta razmatrao je Informaciju policijskog komesara koja se odnosi na poduzete mjere i radnje od strane Uprave policije u vezi sa protestima demobilisanih boraca na području Kantona Sarajevo, u periodu od 28. februara do 1.marta 2018.godine, te planske aktivnosti Uprave policije za slučaj eventualnih ponovnih blokada saobraćajnica.

“Nezavisni odbor daje punu podršku policijskom komesaru MUP-a Kantona Sarajevo i Upravi policije u opredjeljenju da će ubuduće sankcionisati, spriječiti i onemogućiti eventualne blokade saobraćajnica u Kantonu Sarajevo, u skladu sa zakonom.

- -

Ne ulazeći u opravdanost ili neopravdanost zahtjeva određenih populacija, Nezavisni odbor Skupštine KS smatra da je apsolutno nedopustivo da se na ovakav nezakonit način ograničavaju ustavna prava svih ostalih građana Kantona Sarajevo.

Također smatra da policijski komesar i Uprava policije MUP-a KS trebaju u svim situacijama postupati isključivo u skladu sa zakonom i procjenama policijske struke”, navodi se u saopštenju Nezavisnog odbora.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...