NEZVANIČNO Slobodan Vasković: David pretučen u Centru, bačen u rijeku Crkvena u naselju Lauš

preporučujemo

Piše: Slobodan Vasković

David Dragičević, teško je pretučen u noći 18. marta u Centru Banja Luke, a potom je bačen u rječicu Crkvena u naselju Lauš. Ovo su mi saopštili izvori upućeni u najnoviju istragu Umorstva 21-godišnjeg mladića, navodeći da je David, nakon što je brutalno pretučen u Centru grada, bačen u Crkvenu, na potezu od kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje 11, u naselju Lauš, ili nešto više uzvodno.

Prema mojim izvorima, nije poznato tačno vrjeme smrti mladića, ali je, kako tvrde, po svemu sudeći bio živ u trenutku kada je bačen u Crkvenu. David je prethodno stravično pretučen u noći 18. marta, tupim predmetima. Brutalno premlaćivanje Davida Dragičevića desilo se, kako sam ranije objavio, između pola tri i četiri časa ujutro, 18. marta.

Njegov telefon nije bio dostupan već u 02 časa i 40 minuta. Premlaćivanje se desilo na Liniji Tržnica, Metalska škola, Ulica Vase Pelagića. Mojim izvorima, koji su potvrdili navedeno, još nije poznato da li su napadači pretjerali sa batinjanjem, pa su, nakon što su shvatili da Davidu nema spasa, odlučili da ga bace u vodu, ili su sve vrijeme planirali da ga likvidiraju.

Također, izvjesno je da su ga premlaćenog, iz Centra grada, do mjesta gdje su ga bacili u Crkvenu, odvezli automobilom. Moji izvori dalje tvrde da dio visokih funkcionera MUP RS prikriva šta se zaista desilo s Davidom, ali da im njihovi motivi zasad nisu poznati.U prilog ovoj tvrdnji ide i podatak koji zapanjuje: Uprava kriminalisticke policije MUP RS je sve do 26. marta vodila istragu u ovom predmetu, da bi taj dan istragu od njih preuzela Uprava za organizovani kriminal, na čijem čelu je Darko Ilić.

Isti dan kada je preuzeo istragu, Ilić je izašao na pres konferenciju, pokušavajući da stavi tačku na taj slučaj. Ilić se o tome uopšte nije konsultovao sa nadležnim tužiocem i pitanje je zbog čega to Tužilaštvo sada ne saopšti.Posebno zapanjuje činjenica da je predmet još u Ilićevoj Upravi, iako nisu uradili ništa; Štaviše, pokušali su kriminalizivati žrtvu. I adaktirati istragu, mada je posrijedi zločin teškog ubistva.Prijetnje petorici banjalučkih tužilaca i Milanu Tegeltiji, predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, dan nakon što je MUP predao izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka, ukazuju da bi izvorište tih prijetnji moglo biti namjera da se ubistvo Davida Dragičevića zataška po svaku cijenu.

Pročitajte:  U Banjoj Luci besplatan parking za građane iz Srbije, ali ne i BiH

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...