SIPA nema novih informacija ni 3 godine poslije: Zašto ubica Adnana Salčina još uvijek nije uhapšen?

preporučujemo

Prošlo je više od tri godine kako je u sarajevskom naselju Mojmilo ubijen sin ratnog komandanta Ramiza Salčina, Adnan Salčin. A zašto ubica još uvijek nije priveden pravdi, iz SIPA-e i Tužilaštva KS nemaju nove informacije.

“Državna agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja izvršenog krivičnog djela – ubistva pomenutog lica. Budući da je istraga još uvijek u toku, nismo u mogućnosti odgovoriti na vaš upit”, rekli su za Index.ba iz SIPA-e.

Ubistvo Adnana Salčina se desilo u 16:00 sati, kada je vrlo prometno. Adnan je upucan u automobilu i to dva puta. Jedan metak pogodio ga je u rame, a drugi u srce. Prozori nisu bili razbijeni, što upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici ulica X transverzala i Hermana Gmeinera te pucao dok je prozor bio otvoren.

Adnan se nalazio na mjestu vozača u automobilu Lancia talijanskih registarskih oznaka. Imao je oružje kod sebe, ali ga nije stigao upotrijebiti.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, a Kantonalno tužilaštvo Sarajevo pokrenulo je istragu. Ubica je nakon pucnjave pobjegao automobilom u nepoznatom pravcu. Četiri mjeseca nakon ubistva Adnana Salčin istragu u ovom slučaju od MUP-a Kantona Sarajevo preuzela je SIPA. Kako tada, tako i danas tri godine kasnije. Odgovor je isti- nema novih informacija, ubica se šeta slobodan.

(Merima Druškić)

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...