“Nikada ni s kim nismo imale milionske poslove”

Preporučujemo

Povodom teksta pod nazivom “ELEKTROPRIVREDA ELVEDINA GRABOVICE: Milionski
poslovi za suprugu i svastiku Zlatka Lagumdžije” (kasnije promjenjenog naslova u
ELEKTROPRIVREDA ELVEDINA GRABOVICE: Milionski poslovi za partnersku firmu
porodice Lagumdžija”), objavljenog dana 10.05.2018. godine u 10:32, na portalu Žurnal, obavještavamo vas da ste iznjeli niz neistina na naš račun kako pojedinačno, tako i naših porodica i agencije MPM Plus doo.

S obzirom na činjenicu da ste iznosili laži, konstrukcije, neistinite navode i zaključke što autore teksta kao i sam portal čini neprofesionalnim, neetičnim novinarima kao i sam način
izvještavanja koji su totalnoj suprotnosti sa svim principima slobodnog i nezavisnog novinarstva, ističemo nekoliko istinitih činjenica:

- -

Potpuna je laž, već u prvoj rečenici teksta, da smo “…samo od Elvedina Grabovice…dobile
ugovore vrijedne najmanje 10 miliona maraka”.
Tačno je da smo sa dvije renomirane firme svjetski vodećeg IT proizvoda od 2009. godine, od kada datira naša saradnja, do danas, kao marketing partnerni u prosjeku imali prihod manji od 2.000 Eura godišnje! Samo to dovoljno govori o vašoj bezočnoj laži o “najmanje 10 miliona maraka”.

Osim toga, agencija MPM Plus doo nikada nije poslovala ni sa Elektroprivredom ni sa bilo
kojim javnim preduzećem niti sa bilo kojom budžetskom institucijom.

Moguće da ste i sami uvidjeli elemente za tužbu za koju smo ovlastili advokata i koju
podnosimo protiv autora teksta i samog portala, pa ste nevješto promijenili naslov i prvu
rečenicu gore spomenutog teksta, ne odustajući od laži. Na vašu žalost, toliko ste se zapetljali svojim konstrukcijama i lažima, da ćete morati objasniti zašto ste i to učinili. Za razliku od vaših ničim utemeljenih laži, mi imamo dokaze kojima ćemo pobiti svaku vašu lažnu tvrdnju na sudu.

S obzirom da ste u navedenom tekstu iznjeli neistinite činjenice na naš račun tražimo da ispravite navode u smislu činjenica koje smo ovdje naveli, te da nam se izvinete zbog obavljenih laži, stoji u reakciji koju potpisuju Lamija Ćeremida i Amina Lagumdžija.

Najnovije

Ukrajinci gube sve više zapadnih tenkova, a nedostatak artiljerije ih tjera da se bore iz blizine

Boreći se za zaustavljanje ruskog napredovanja zapadno od ruševina Avdivke u istočnoj Ukrajini, 47. mehanizirana brigada ukrajinske vojske izgubila...