Nikšić čestitao Dan nezavisnosti Čoviću i svim građanima BiH

Preporučujemo

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i svim građanima BiH čestitku povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH. Čestitku prenosimo u cjelosti:

“Današnji datum obilježavamo kao dan historijske odluke svih građana BiH, koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu prije 26 godina odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana i ravnopravnih Srba, Muslimana, Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.Uz 25. novembar i ZAVNOBiH, 1.mart i referendum koji je održan 1992. godine, ostat će trajno upisan u historiji BiH, kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana.

- -

Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili i vezivali građane BiH kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude. Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima. Bez obzira šta ko o tome govorio, svi mi u BiH nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas i moramo je urediti po mjeri svih nas.

Zato Vam čestitam ovaj praznik sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno istinskim progresom svih građana BiH, jer oni to zaslužuju”, navodi se u čestitci.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...