Nikšić i Mijatović kod Dodika u Istočnom Sarajevu

Preporučujemo

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao press konferenciju u Administrativnom centru Vlade RS-a, ekipa TVSA izvještava kako je na izlazu zatekla i predsjednika i potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića.

Iako je Dodik na samoj press konferenciji negirao da se do sada sastajao sa predstavnicima “Osmorke”, izgleda da se to ipak desilo i to sa SDP-om koji će biti ključan za izbor 4. delegata u Klubu Srba u Domu naroda državnog parlamenta, prenosi TVSA.

Interesatno je kako je predsjednik RS-a tokom ove konferencije imao riječi hvale za Nikšića te je naveo kako su u periodu kada je lider SDP-a bio premijer Federacije Bosne i Hercegovine uradili dobar posao.

– Kada je ranije SDP bio na vlasti imali smo produktivan razgovor i napravili smo ekonomski dogovor i zaštitili domaću privredu. Sada smo izgubili stočni fond i ostalo. Ako imamo mogućnosti da razgovaram o tome i da sudije i tužioce imenuju parlamenti, slažemo se da pravimo dogovor – rekao je Dodik.

Najnovije

Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos...