Nikšić odgovorio na ponudu Izetbegovića: Nije za očekivati da ja sve sada izdam, ostavim i prevarim

Preporučujemo

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić komentarisao je intervju lidera SDA Bakira Izetbegovića za Klix.ba u kojem je rekao da ponuda za formiranje vlasti SDP-u i DF-u, stara četiri godine, još uvijek stoji.

Nikšić je novinarima nakon sastanka sa opozicijom iz RS-a komentarisao ovu izjavu Bakira Izetbegovića, kazavši da o tome jesu razgovarali na posljednjem neformalnom sastanku u sarajevskoj kafani Kibe Mahala, kojem je prisustvovao i Željko Komšić.

“Mi smo razgovarali na tu temu. Ja inače ne govorim o onome što privatno razgovaramo. To je njegova izjava i ona stoji, to je bilo na stolu”, rekao je.

Zatim je odgovorio da li postoji mogućnost koaliranja SDA, DF-a i SDP-a.

“Mi nemamo potrebu da se o tome očitujemo, radimo jedan drugi projekat sa Osmorkom. Za neočekivat je da ja to sve sad izdam, ostavim, prevarim i da se okrenem nekoj drugoj ponudi bez obzira na to kakva je”, kazao je.

Komentarisao je i to da li će on biti novi premijer Vlade FBiH.

“Ne znam bi l’ mi bilo mrsko da budem premijer. Meni bi lagodnije bilo da negdje u Parlamentu provedem naredne četiri godine, ali kada dođete do toga da pokušavate nešto promijeniti i kada dođe do vas da vi možete preuzeti neki svoj dio odgovornosti, morate onda i tu neku lagodnost ostaviti po strani”, rekao je on.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...