NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Preporučujemo

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook nalogu Nezim Alagić, predsjednik Kantonalnog izvršnog odbora NIP-a u BPK Goražde.

Ovo isključenje neće urušiti ciljeve da se formira nova kantonalna vlada u kojoj nema mjesta za Stranku demokratske akcije.

Alagić je istakao da je Musić bez podrške organa stranke povukao niz poteza za koje nije imao saglasnost stranke, u vrijeme izborne kampanje, ali i kasnije te da je, između ostalog, glasao i za listu SDA prilikom izbora delegata za Dom naroda PFBiH.

 

 

“Radi se o pojedincu koji danima pokušava opstruirati promjene i pozitivne procese u BPK-u, loše savjetujući kolegice iz Skupštine nagovarajući ih da raznim besmislenim apelacijama, povlačenjem vitalnih nacionalnih interesa i zloupotrebom drugih poslovničkih i zakonskih mehanizama koče napredak i tranziciju vlasti. To će isto pokušati uraditi i sutra i na svakoj narednoj sjednici u predstojećem četverogodišnjem mandatu”, tvrdi Alagić.

Musić je široj javnosti postao poznat kada je prošle godine objavio snimak o trgovini pozicijama u Goraždu. Nakon toga je isključen iz SDA, a u NiP-u je dočekan kao heroj i borac protiv korupcije.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...