NiP kandidate za načelnike nagradio rukovodećim pozicijama, koliko zarađuju

preporučujemo

Narod i pravda je svoje kandidate za načelnike u sarajevskim općinama nakon Lokalnih izbora 2020. godine dobro rasporedila i nagradila direktorskim pozicijama.

Kao što je već poznato, kandidat za načelnika Općine Novi Grad Adnan Delić koji nije uspio dobiti dovoljan broj glasova da na toj poziciji zamijeni Semira Efendića, dobio je ponudu da preuzme ministarsku fotelju, te je imenovan za ministra privrede Kantona Sarajevo, piše Faktor.

Osnovna plaća ministra privrede u Vladi KS prema podacima Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom iznosi 2.835 KM. Za 12 mjeseci se za plaću ministra iz budžeta KS izdvoji 34.020 KM.

Kandidat za načelnika Općine Hadžići Enes Kazić imenovan je za izvršnog direktora za održavanje javnih zelenih površina u KJKP Park d.o.o. Sarajevo na period od četiri godine.

Osnovna plaća izvršnog direktora u Parku iznosi 2.646 KM, što za godinu iznosi 31.752 KM, ne računajući naknade.

Amar Dovadžija, kandidat za načelnika Općine Ilijaš, imenovan je za direktora Javne ustanove Studentski centar Sarajevo.

Osnovna plaća direktora Studentskog centra iznosi 2.859 KM.

Kandidat za načelnika Općine Vogošća Dženan Brkanić imenovan je za direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite prima osnovnu plaću u iznosu od 2.047 KM. Tako da će Brkanić za jednu godinu na osnovu plaća dobiti 24.567 KM, a mandat traje četiri godine.

Pročitajte:  Senad Avdić: NiP je omikron soj SDA

Najnovije

Mioković “potopio” Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na...