Niš: Jedna preminula, dvije žene oboljele od groznice Zapadnog Nila

Preporučujemo

Žena (82) iz Kruševca preminula je u Klinici za infektivne bolesti u Nišu od groznice Zapadnog Nila, dok se u toj klinici trenutno nalaze još dvije pacijentkinje sa istim oboljenjem, od kojih je jedna u životnoj opasnosti, potvrđeno je danas za Anadolu Agency u toj klinici.

Kako je rečeno, pacijentkinja (82) koja je preminula od groznice je u Kliniku primljena 25. avgusta, a preminula je 8. septembra.

- -

U Klinici se nalaze još dvije pacijentkinje starije životne dobi, od kojih je jedna iz Niša koja se osjeća dobro i uskoro bi trebalo da ode kući, dok je druga iz Kruševca i njeno stanje je ugroženo.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, na području Srbije je od groznice Zapadnog Nila preminulo 29 osoba, dok je registrovano 286 slučajeva oboljevanja.

Oko 80 do 90 odsto osoba koje su inficirane virusom Zapadnog Nila nema nikakve simptome bolesti, a kod malog procenta zaraženih simptomi podsjećaju na oboljenje slično gripi. Kod pojedinih osoba, uglavnom starije životne dobi, dolazi do meningitisa i encefalitisa koji zahtjeva bolničko liječenje.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...