Niš: Više od 1.000 oboljelih od morbila za šest mjeseci

Preporučujemo

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Niš Ivana Janićijević je kazala da Institut posljednjih nedjelja bilježi  blagi pad broja novooboljelih.

“Ranije smo dnevno imali i do 50 lica oboljelih od morbila ili sa sumnjom na tu bolest, a sada se broj novooboljelih kreće između 20 i 25. Međutim, kraj epidemije se još ne nazire”, kazala je Janićijević.

- -

Ona je rekla da je posljednjih dana najviše novooboljelih u Aleksincu i Prokuplju.

 “Od ukupnog broja oboljelih od morbila na području Nišavskog i Topličkog okruga, za 697 osoba vakcinalni status je nepoznat, 282 osobe su nevakcinisane, 41 osoba primila je jednu dozu vakcine, a 29 oboljelih je primilo dve doze”, izjavila je Janićijević.

Prema njenim riječima, najviše oboljelih (401) je starosti između 30 i 39 godina, a 178 oboljelih su djeca uzrasta od jedne do šest godina.

“Među oboljelima je i 58 djece mlađih od godinu dana”, izjavila je Janićijević.

- -

Podaci Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” pokazuju da su od malih boginja u Srbiji oboljela 4.613 lica, a 13 lica je preminulo zbog komlikacija te virusne bolesti. Podaci takođe govore da je većina oboljelih (95 odsto) nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa. Od ukupnog broja oboljelih, 32 odsto njih je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku, piše B92.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...