Nissan pogrešno mjerio izduvne gasove na svojim vozilima

Preporučujemo

Iz kompanije Nissan objavili su da su izmjerili pogrešne rezultate emisije izduvnih gasova i testova ekonomičnosti potrošnje goriva na novim vozilima prodatim u Japanu.

Iz kompanije Nissan su u septembru prošle godine priznali da su na svojim pogonima vršili nelegalne postprodukcione testove, dozvoljavajući onima koji nisu kvalifikovani da sprovode testove, piše N1.

- -

Novi skandal se desio nakon što je Nissan vršio provjere svojih operacionih rezultata. U provjerama su otkrivene neregularnosti u mjerenjima. U obavještenju je navedeno da još uvijek istražuju kako je došlo do krivih mjerenja. Nissan, koji također pravi električne automobile Leaf, izjavio je da je sigurnost i ekonomičnost potrošnje goriva svih vozila i dalje u granicama koje su dozvoljene.

Pogrešno testiranje vozila neće imati utjecaj na izvoz. Iz Nissana su izjavili žaljenje zbog neugodnosti, te da će pokušati da isprave greške.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...