Njemačka: Čovjek prenosio uživo ubistvo žene preko Facebooka

Preporučujemo

Njemačka je u šoku zbog monstruoznog ubistva budući da je ovaj čin, praktično, prenesen uživo putem Facebook-a.

Na stravičnoj snimci prikazan je 41-godišnji Abu Marwan kako govori u kameru, a na njegovom licu kao i na ruci vide se tragovi krvi. On je na Facebooku prenosio trenutak nakon što je nasmrt nožem izbo svoju ženu na jugozapadu Njemačke.

Na snimci je ustvrdio da je ubio svoju ženu – od koje je bio razdvojen – nakon što ga je izbacila iz kuće kada ju je posjetio kako bi riješili problem, piše radiosarajevo.ba.

 “Zdravo, ja sam Marwan. Upravo sam bio sa svojom ženom. Izbacila me iz kuće i ja sam je izbo nožem. Rekao sam joj: pusti mog sina da živi sa mnom, no ona je odbijala to učiniti i htjela se obratiti socijalnoj službi. Tad sam joj 3-4 puta zario nož. Je li mrtva ili živa, ne znam. A ovdje je moj sin. On želi živjeti sa mnom. Samo želim živjeti sa svojom djecom. Ja nisam kriminalac, no ako vam netko ne dopusti da živite u miru, morate nešto učiniti”, rekao je on.

Marwana, koji je porijeklom iz Sirije, je uhapsila policija u gradu Karlsruhe nedugo nakon što je pobjegao s mjesta zločina u Mühlackeru, javlja Al Arabyia English. Snimka je uklonjena s Facebook-a.

Najnovije

Zara nakon poziva na bojkot obrisala fotografije koje aludiraju na genocid u Gazi

Nakon što je španski brend Zara objavio fotografije svoje najnovije kolekcije, na sebe je navukao bijes javnosti širom svijete,...