Njemačka delegacija dolazi u BiH: Sutra će se sastati sa bh. zvaničnicima, članovima Predsjedništva BiH, ministricom Turković, visokim predstavnikom u BiH Schmidtom

Preporučujemo

Poslanik SPD-a u Bundestagu Adis Ahmetović (28) doputovat će večeras u Bosnu i Hercegovinu u okviru delegacije Ministarstva vanjskih poslova Njemačke.

To je za Hayat.ba potvrdio Ahmetović koji u našu zemlju dolazi na poziv njemačkog ministra za Evropu u okviru ministarstva vanjskih poslova i člana SPD-a  Michaela Rotha u trenutku najveće poslijeratne političke krize.

Roth i Ahmetović sutra će se sastati sa bh. zvaničnicima, članovima Predsjedništva BiH, ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom…

Kako piše Bild, Roth je pitao Ahmetovića da li bi volio učestvovati u “pregovorima o deeskalaciji”, što je Adis rado prihvatio.

 

Ahmetović je poručio da „apsolutno moramo održati Bosnu i Hercegovinu stabilnom.”

Kao državni ministar za Evropu, Roth je zamjenik federalnog ministra vanjskih poslova Heika Maasa i odgovoran je za sva pitanja EU, istočnu Evropu, zemlje Zapadnog Balkana, Rusiju i Tursku.

Delegacija iz Njemačke na Sarajevski aerodrom sletjet će kasno večeras.

Podsjećamo da su roditelji Adisa Ahmetovića 1992. godine iz Kotor-Varoši izbjegli u Njemačku, a Adis je rođen godinu poslije. Studirao je njemački i političke nauke, bio savjetnik sadašnjeg premijera Stephana Weila, prije no što je ove godine izabran za zastupnika Bundestaga.

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...