Njemačka: Silovana i ubijena djevojčica, optužen migrant

Preporučujemo

Vlasti u Njemačkoj danas su saopštile da su uhapsile državljanina Turske zbog silovanja i ubistva 14-godišnje djevojčice koja je nestala prije više od dvije nedelje.

Osumnjičen je i tražilac azila iz Iraka koji je u bjekstvu.

- -

Tijelo devojčice koja je nestala 22. maja, pronađeno je juče na periferiji njemačkog grada Visbadena, prenosi AP.

Tužilaštvo je danas saopštilo da su dvojica muškaraca, 20-godišnji Iračanin i 35-godišnji Turčin koji su živjeli u tom gradu čekajući odobrenje za azil, optuženi za silovanje i ubistvo te djevojčice, u noći kada je nestala.

Kako se dalje navodi, vjeruje se da su oni nakon ubistva, zajedno pokopali njeno tijelo.

Policija je saopštila da je Iračanin koji je identifikovan kao Ali Basar, izgleda iznenada otputovao sa svojom porodicom nazad u Irak preko Istanbula.

- -

On je, navodi se, takođe bio osumnjičen za niz drugih prekršaja u toj oblasti u Njemačkoj, među kojima je i oružana pljačka.

Vjeruje se da je on u Njemačku stigao u oktobru 2015, na vrhuncu migrantskog upliva u tu zemlju i da je ulagao žalbe na odbijanje njegovog zahtjeva za azil.

Drugi osumnjičeni, Turčin, koji policiji nije bio prethodno poznat, uhapšen je sinoć.

Policija je u nedjelju saopštila da je 14-godišnji dječak, izbjeglica, došao u stanicu u Visbadenu i rekao da je djevojčica ubijena i silovana, a zatim imenovao Iračanina kao mogućeg počinioca, pišu Nezavisne novine.

Ranija ubistva koja su počinili tražioci azila u Njemačkoj, izazvala su tenzije zbog priliva više od milion migranata u 2015. i 2016. godini, što je pitanje koje je krajnje desničarskoj stranci Alternativa za Njemačku (AfD) pomoglo da uđe u parlament na prošlogodišnjim izborima, napominje agencija.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...