Njemačka vlada pred raspadom, glavni partner Angele Merkel dao ostavku

Preporučujemo

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer ponudio je ostavku na tu, kao i na dužnost šefa bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) na zatvorenom sastanku predsjedništva stranke, rekli su u nedjelju navečer izvori iz CSU-a.

Seehofer je osoba koja potiče kancelarku Angelu Merkel na pooštravanje useljeničke politike.

- -

Seehofer je ranije kazao kako njegovi bavarski konzervativci neće pokušati srušiti njemačku koalicijsku vladu ili svrgnuti kancelarku Merkel, prenosi radiosarajevo.

Ipak, Merkel i Seehofer spore se oko njegova plana da, ako se na razini Europske unije ne postigne “neki prihvatljivi plan”, počne odbijati tražitelje azila na njemačkoj granici, ako su se prije toga registrirali u nekoj drugoj zemlji Europske unije.

Spor je gurnuo veliku njemačku koaliciju sklopljenu prije samo tri mjeseca u krizu i oslabio konzervativnu čelnicu koja je gotovo 13 godina na funkciji premijerke i sada njemački dužnosnici nastoje postići dogovore s pojedinačnim zemljama EU-a.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...