Nogometaši FK Sarajevo otputovali na pripreme u Sloveniju

preporučujemo

Nakon što je okončana prva faza priprema u Trening kampu u Butmiru, nogometaši FK Sarajevo jutros su krenuli put Slovenije gdje će obaviti glavni dio priprema i odigrati tri prijateljske utakmice uoči prve utakmice kvalifikacija 1. pretkola Evropa lige protiv FC Banantsa.

U autobusu za Rogašku Slatinu našla su se 23 nogometaša:

Pavlović, Kovačević, Tucaković, Šofranac, Adukor, Mujakić, Šabanović, Hodžić, Mustafić, Stanojević, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović, Šišić, Tatar, Halilović, Pidro, Resić, Kurdić, Crepulja, Radovac i Welbeck.

Internacionalac iz Gane Nana Welbeck našao se u autobusu iako još uvijek nije potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Njegov potpis je neizvjestan prije svega zbog novog pravila o broju stranaca u PLBIH, a Welbeck je na prvim treninzima zadovoljio ukuse Stručnog štaba i odluka o njegovom angažmanu biće donesena u narednim danima.

Nogometaši FK Sarajevo će u Rogaškoj Slatini odigrati tri prijateljske utakmice. U ponedjeljak 25.6. protivnik će biti Rabotnički, u četvrtak 28.6. na rasporedu je meč protiv Radničkog iz Niša dok je posljednja utakmica planirana za nedjelju 1.7. protiv Voždovca. Povratak u Sarajevo planiran je 2.7.

Najnovije

Otvoren Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren 16. Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije...