Nogometaši FK Sarajevo otputovali na pripreme u Sloveniju

Preporučujemo

Nakon što je okončana prva faza priprema u Trening kampu u Butmiru, nogometaši FK Sarajevo jutros su krenuli put Slovenije gdje će obaviti glavni dio priprema i odigrati tri prijateljske utakmice uoči prve utakmice kvalifikacija 1. pretkola Evropa lige protiv FC Banantsa.

U autobusu za Rogašku Slatinu našla su se 23 nogometaša:

Pavlović, Kovačević, Tucaković, Šofranac, Adukor, Mujakić, Šabanović, Hodžić, Mustafić, Stanojević, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Ahmetović, Šišić, Tatar, Halilović, Pidro, Resić, Kurdić, Crepulja, Radovac i Welbeck.

Internacionalac iz Gane Nana Welbeck našao se u autobusu iako još uvijek nije potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Njegov potpis je neizvjestan prije svega zbog novog pravila o broju stranaca u PLBIH, a Welbeck je na prvim treninzima zadovoljio ukuse Stručnog štaba i odluka o njegovom angažmanu biće donesena u narednim danima.

Nogometaši FK Sarajevo će u Rogaškoj Slatini odigrati tri prijateljske utakmice. U ponedjeljak 25.6. protivnik će biti Rabotnički, u četvrtak 28.6. na rasporedu je meč protiv Radničkog iz Niša dok je posljednja utakmica planirana za nedjelju 1.7. protiv Voždovca. Povratak u Sarajevo planiran je 2.7.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...