Nogometašice BiH uoči duela protiv Engleske: Ispraviti greške iz prethodne utakmice

Preporučujemo

Ženska nogometna ”A” reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će u utorak, 10. aprila, u Zenici susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Engleske.

Selektorka Samira Hurem i njene izabranice najavile su bespoštednu borbu protiv Engleske, a nedavno debaklu protiv Rusije (1:6), istakla:

- -

“Sa zadnje pozicije stigli smo u 26 najboljih ekipa i od nas se očekuje da sa lakoćom pobijedimo Rusiju, da to sutra uradimo i Engleskoj, Portugalu, Španiji. Meni je jako drago što ljudi od nas to očekuju, jer mi smo reprezentacija koja napreduje i razvija se. No, kad poredite ženski nogomet u Rusiji, u zemljama gdje je profesionalan, gdje imate između 50 i 100.000 igračica, i dođemo mi Bosna i Hercegovina… Onda je sasvim normalno da izgubimo od Rusije. Međutim, ne smijemo gubiti od zemalja od kojih smo bolji, gdje naš Savez daje više, i to je nama jako bitno”.

Hurem je naglasila kako ženskoj reprezentaciji BiH trebaju pozitivni komentari, ali i kritike, te najavila borbu protiv Engleske.

“Sigurno da ćemo dati sve od sebe protiv Engleske, popraviti greške koje smo imali. Sigurno je i da će naše igračice sutra biti motivisane za utakmicu. Podrška sa tribina, podrška javnosti, razumijevanje za poraz, razumijevanje za neke golove… Molim vas za podršku sa tribina. Treba nam da zadržimo jednu Milenu Nikolić, da ne ode zbog misli da je ovo neozbiljan nogomet”, rekla je Hurem, javlja Anadolija.

Envera Hasanbegović, golmanica bh. tima rekla je kako je cilj ispraviti greške napravljene u susretu protiv Rusije.

- -

“Igrali smo protiv Rusije i poslije šest golova teško se dići, ali mi smo tim i mnogo smo radili. Imali smo tri treninga pred Englesku. Oni su velika ekipa, treće su u svijetu. Očekujemo da ćemo biti bolje nego protiv Rusije, dati sve od sebe što uvijek radimo, ispraviti greške i ostvariti cilj”, rekla je Hasanbegović.

I Milena Nikolić, kapitenka bh. tima rekla je da će igračice u sutrašnjem susretu dati maksimum.

“Cilj protiv Engleske je da ispravimo greške radi kojih smo primale golove protiv Rusije. Na treninzima smo radili na ispravljanju tih grešaka i da budemo kompaktni, da ne dozvolimo da olako primamo golove. To je proces u fudbalu, od forme igračice do cijele ekipe. Sigurna sam da ćemo se što bolje odbraniti protiv Engleske. Ne bi bilo realno da želimo i napadnemo i Englesku”, rekla je Nikolić.

Utakmica BiH – Engleska igra se u utorak od 16 sati u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici. Selekcija Bosne i Hercegovine trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji u grupi iza Velsa, Engleske i Rusije, dok je na posljednjem mjestu Kazahstan.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...