Nogometni savez objasnio: Evo zašto je Meho Kodro dobio otkaz na klupi Zmajeva

Preporučujemo

Nogometni savez BiH objasnio je kako je došlo do smjene Mehe Kodre i zašto je selektor BiH nakon samo dvije utakmice dobio otkaz na klupi Zmajeva.

Saopćenje krovne kuće bh. nogometa, a koje je objavljeno na zvaničnoj stranici, prenosimo od početka do kraja.

“Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojen izvještaj Mehe Kodre, selektora muške A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je naš tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ Nogometnog saveza BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost Nogometnog saveza BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom A tima.

Nogometni savez BiH se zahvaljuje gospodinu Mehi Kodri na dosadašnjoj saradnji i želi mu sreću u nastavku njegove karijere”, saopćili su iz krovne kuće bh. nogometa.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...