- Advertisement -

Nogometni turnir osnovnih škola sa Centra počinje u oktobru

Preporučujemo

Općina Centar i ove godine organizira nogometni turnir 11 osnovnih škola sa njenog područja koji počinje u oktobru i odigravat će se na otvorenom terenu sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10). Realizator ovog projekta je Centar za sport i rekreaciju, javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar.

Ovogodišnji nogometni turnir će se, na zahtjev nastavnika, umjesto u dosadašnjoj jednoj kategoriji igrati u dvije, i to kategorija dječaci uzrasta do sedmog razreda (uključujući i sedmi) i kategorija osmi i deveti razredi. Ekipu škole sačinjava po osam dječaka.

Turnir se organizira kroz ligu takmičenja u okviru grupa ”A” i ”B”, po jednostrukom bod sistemu.

U grupi ”A” su nogometne ekipe osnovnih škola ”Alija Nametak” (nosilac grupe), ”Isak Samokovlija”, ”Vladislav Skarić”, ”Nafija Sarajlić”, ”Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” i ”Silvije Strahimir Kranjčević”.

U grupi ”B” su nogometne ekipe osnovnih škola ”Hasan Kikić” (nosilac grupe), ”Katolički školski centar”, ”Musa Ćazim Ćatić”, ”Safvet-beg Bašagić” i ”Hasan Kaimija”. Takmičarsku komisiju čine Gordan Radić, predsjednik i članovi Fahro Čengić i Adis Mušanović.

Takmičenje će se odvijati prema utvrđenim terminima, uz prisustvo publike – učenika, nastavnika i roditelja. Na osnovu žrijeba koji je u Centru za sport i rekreaciju obavljen 4. septembra, formirani su parovi i satnica odigravanja utakmica. Utakmice prvog kola će biti odigrane 22. oktobra, drugog kola 24. oktobra, trećeg kola 30. oktobra, četvrtog kola 5. novembra i petog kola 11. novembra. Poslije kvalifikacionog dijela igra se Play off u kojem učestvuju po dvije prvoplasirane ekipe iz grupa ”A” i ”B”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...